Pvc lamellen wassen

Image
Door het makkelijke onderhoud zijn pvc lamellen een succes. Om de anti-statische beschermlaag niet aan te tasten nooit producten met alcohol of ammoniak of een schuurcrème gebruiken. De lamellen tussen twee vezeldoekjes afvegen, met een milde detergent of afwasmiddel.
Image
Afdrogen om het losgekomen vuil te verwijderen. Bij grote vervuiling lamellen afnemen en inzepen met pvc-reiniger met anti-statisch middel. Neem het vuil af met klaar water en droog na. Pvc lamellen altijd vlak leggen, nooit reinigen in bad en niet oprollen want dit geeft blijvende vervorming.

Textiel lamellen wassen

Image
Probeer eerst één lamel, wees voorzichtig met textiel want kreuken zijn onherstelbaar. Regelmatige poetsbeurt kan met swiffer of afvegen tussen 2 doeken met lauw water en een scheutje azijn of vloeibaar wasmiddel. Textiel lamellen bevatten een beschermlaag waardoor ze mooi recht hangen en ze tegen vuil beschermd zijn.
Image
Wanneer u de lamellen vaak wast zal deze beschermlaag verdwijnen. Om kreuken te vermijden is het veiliger met de hand te wassen.Voor een grondige beurt: neem de lamellen af en verwijder de losse gewichtjes. Zet elke lamel opgerold maximum 10min. in lauw water met vloeibaar wasmiddel. Veeg vlekken weg met een spons of zacht borsteltje, spoel na in zuiver lauw water.
Image
Hang de lamellen nat terug aan de rail met de gewichtjes in de zoom boven handdoeken. Langzaam drogen, niet in de zon of bij de verwarming.Wassen in de wasmachine nooit met meer dan 10 lamellen per wasbeurt. De lamelgewichten verwijderen, ingenaaide gewichten kunnen niet in de wasmachine. Was de lamellen opgerold in een waszak met zeer kort programma, zonder droogzwieren.
Image
Net als na handwas hangt u de lamellen nat op. Te warm wassen of het strijken doen lamellen krimpen en vervormen. Wikkel nooit elastiekjes om lamellen. Doe navraag over de samenstelling: niet alle lamellen zijn geschikt voor de wasmachine.

Rail onderhoud

Image
Onze rails zijn behandeld met siliconen spray en vragen geen onderhoud: nooit smeren met olie.