In de dag

Image
Montage tussen de dagmaat is geen probleem bij vaste ramen. Bij opendraaiende ramen opletten dat de lamellen vrij kunnen draaien (klink) en dat het venster nog open kan. Er moet boven de opendraaiende raamvleugel een ruimte van 2,8cm zijn. Lamellen hangen 1cm boven vensterbank en 2cm boven de vloer.

Aan het plafond

Image
De meest gekozen bevestiging is aan het plafond. Dit geeft een strakke afwerking zeker als het lamelgordijn tot op de grond komt. Het is makkelijker en goedkoper om lamelgordijnen aan het plafond te plaatsen i.p.v. op de muur.

Met buisjes

Image
Een ophanging met buisjes geeft een mooi afgewerkt geheel. Er wordt hierbij een metalen pin gebruikt die in de muur wordt geboord en geklopt 15cm boven het raam. Hier schuift een aluminium buisje over waar de rail aan bevestigd wordt. Toegepast bij zeer hoge plafonds, onder een dakheling of onder een sierlijst.

Met Z-profiel

Image
Als de rail niet in de dagmaat past omdat het raam niet meer open kan, gebruiken we een doorlopend Z-profiel. De rail hangt net boven de dagmaat zodat de lamellen nog een stukje in de dagmaat draaien. Zo blijft die bevestiging stevig maar bijna onzichtbaar. Beschikbaar in dezelfde kleur als de rail.

Aan de balken

Image
Als de steunbalken niet te schuin af lopen kan je de rail rechtstreeks bevestigen. Met gebruik van langere lamelhaakjes kan je ze ook bevestigen aan balken die erg schuin lopen. In een veranda is het mooi om de rail te laten lakken in dezelfde kleur als de ramen.

Profielen op maat

Image
Als de dagmaat te smal is of ontbreekt en er geen standaard profielen mogelijk zijn kan er altijd een profiel op maat geplooid worden. Dit profiel kan gelakt worden in de kleur van de rail of naar wens.