Schuiven van de lamellen

Image
Bij elkaar of uit elkaar, doet u met de koord. Eerst met de ketting de lamellen openen zodat u er door kan kijken. Daarna trekt u aan de koord om de lamellen te schuiven. Nooit met gesloten lamellen. Bij lange rails hoort u tijdens het schuiven een klik. Dit is het schuine plastiek plaatje(s) dat u langs de onderkant van de rail ziet. Het is een ondersteuning van de koord en de as.

Ramen wassen

Image
Lamellen naar de andere kant van de rail schuiven door het haakje waarmee deze vasthangen los te klikken. Trek het haakje samen met de lamellen naar het midden. Daarna duwt u het haakje terug naar de kant, tot het klikt

Afnemen van lamellen

Image
Hiervoor draait u de lamellen eerst met de ketting open. De lamel zit tussen een transparant knijpertje met aan één beentje een heel klein haakje. Steek een vinger tussen lamel en haakje en de lamel valt er uit. Gebruik een ladder zodat u ziet wat u doet.

PVC altijd vlak

Image
Leg pvc lamellen altijd vlak. Krommingen door het niet vlak leggen(bad), zijn onherstelbaar.

Textiellamellen oprollen

Image
Om te bewaren lamellen oprollen zonder kreuken want die zijn onherstelbaar(niet strijken). Daarom nooit een elastiek of touw rond de lamellen draaien, beter in een zakje of doos bewaren.

Rail afnemen

Image
Altijd eerst lamellen afnemen. Aan de achterzijde van de rail zijn op regelmatige afstand, metalen lipjes. Dit zijn de uiteindes van de clips waarmee uw rail is vast geklikt. Duw met een houtje tegen het metalen lipje terwijl u met de andere hand de rail naar u toe trekt. Begin met de buitenste clips en laat de middelste clips als laatste. Afnemen van een lange rail is veiliger als u hulp krijgt om de rail op te vangen.

Niet sluiten van lamellen

Image
Wanneer bij het dichtkantelen van de lamellen met de bolletjesketting, niet alle lamellen sluiten moet u de lamellen dichtdraaien naar de andere kant. De lamel klikt dan vanzelf terug in de juiste positie.