Maten en materialen

Image
Jaloezies zijn verkrijgbaar in verschillende lamelbreedtes en materialen. Aluminium gelakte j aloezies zijn er in 25mm, 35mm, 50mm en 70mm. Houten en bamboo jaloezies zijn verkrijgbaar in 50mm en 65mm. Bediening met ketting of afstandbediening zowel op netstroom of batterijen.

Onderhoud

Image
Horizontale jaloezies trekken geen stof aan maar vangen natuurlijk net zo veel stof als er op de vensterbank wekelijks ligt. Regelmatig afstoffen is dus de boodschap! Best met een droge doek of plumeau, type Swiffer is zeer effectief.

Houten jaloezie

Image
Bij houten jaloezieën kan gekozen worden tussen bamboe, lindehout of abbaschi met of zonder structuur. Voor een moderne look kan naast de klassieke afwerking ook met een strakke aluminium bovenbak en onderlat afgewerkt worden. Jaloezies worden uitgevoerd met een fijne ladderkoord of ladderband. Naast de klassieke brede ladderband nu nieuw een fijne ladderband van 1cm.

Zonder boren & schroeven

Image
Als alternatief voor de geschroefde versie zijn er twee mogelijkheden. Bevestiging met een kleefset op het glas of een kader op het raamframe gekleefd. Ramen wassen zijn bij beide opties nog zeer gemakkelijk.

Zonder ponsgaten

Image
Naast het bedienen met een ketting kan je ook kiezen om de ponsgaatjes aan de achter-zijde van de jaloezie te laten vallen. Zeker met donkere jaloezies geeft dit een rustgevend en meer verduisterend effect.

Pakkethoogte

Image
Vaak over het hoofd gezien is de pakkethoogte van de jaloezie. Hou er rekening mee dat in opgetrokken stand de jaloezie relatief wat ruimte inneemt, vooral met houten jaloezies wordt dit een dik pakket (+/- 25cm). Belangrijk voor het open draaien van ramen of deuren.