artdrape
• Openingsuren • Waarom artdrape? • Verticale lamelgordijnen     Soorten     Gebruik     Onderhoud     Montage • Andere producten • Realisaties • Nieuw(s) HOME GASTENBOEK CONTACT Facebook vind ik leuk HIB_Logo Erkend ambacht

Montage verticale lamelgordijnen

lamellen in de dag

In de dag
Montage tussen de dagmaat is geen probleem bij vaste ramen. Bij opendraaiende ramen opletten dat de lamellen vrij kunnen draaien (klink) en dat het venster nog open kan. Er moet boven de opendraaiende raamvleugel een ruimte van 2,8cm zijn. Lamellen hangen 1cm boven vensterbank en 1,5cm boven de vloer.


lamellen aan het plafond

Aan het plafond
De meest gekozen bevestiging is aan het plafond. Dit geeft een strakke afwerking zeker als het lamelgordijn tot op de grond komt. Het is makkelijker en goedkoper om lamelgordijnen aan het plafond te plaatsen i.p.v. op de muur.


lamellen met buisjes

Met buisjes
Een ophanging met buisjes geeft een mooi afgewerkt geheel. Er wordt hierbij een metalen pin gebruikt die in de muur wordt geboord en geklopt 15cm boven het raam. Hier schuift een aluminium buisje over waar de rail aan bevestigd wordt. Toegepast bij zeer hoge plafonds, onder een dakheling of onder een sierlijst.


z-profiel

Met Z-profiel
Als de rail niet in de dagmaat past omdat het raam niet meer open kan, gebruiken we een doorlopend Z-profiel. De rail hangt net boven de dagmaat zodat de lamellen nog een stukje in de dagmaat draaien.
Zo blijft die bevestiging stevig maar bijna onzichtbaar.
Beschikbaar in dezelfde kleur als de rail.


aan de balken van de veranda

Aan de balken
Als de steunbalken niet te schuin af lopen kan je de rail rechtstreeks bevestigen. Met gebruik van langere lamelhaakjes kan je ze ook bevestigen aan balken die erg schuin lopen. In een veranda is het mooi om de rail te laten lakken in dezelfde kleur als de ramen.


In de dag met platstaaf

In de dag met platprofiel
Als de dagmaat te smal is om lamellen tussen te plaatsen, vaak voor bij schuiframen, gebruiken we doorlopend platstaaf aluminium plaat van 0,3cm dik. De rail hangt dan net op het randje van de dagmaat. De lamellen hangen visueel op dezelfde manier als de andere lamellen van het huis. Kan niet gebruikt worden met opendraaiende ramen. Gelakt in elke gewenste kleur.