artdrape
• Openingsuren • Waarom artdrape? • Verticale lamelgordijnen     Soorten     Gebruik     Onderhoud     Montage • Andere producten • Realisaties • Nieuw(s) HOME GASTENBOEK CONTACT Facebook vind ik leuk HIB_Logo Erkend ambacht

Gebruiksaanwijzing verticale lamelgordijnen

vlindertje als ondersteuning van koord en as

Schuiven van de lamellen
Bij elkaar of uit elkaar, doet u met de koord. Eerst met de ketting de lamellen openen zodat u er door kan kijken. Daarna trekt u aan de koord om de lamellen te schuiven. Nooit met gesloten lamellen. Bij lange rails hoort u tijdens het schuiven een klik. Dit is het witte schuine plastiek plaatje(s) dat u langs de onderkant van de rail ziet. Het is een ondersteuning van de koord en de as.


pakkethaakje rail verticale rail

Ramen wassen
Lamellen naar de andere kant van de rail schuiven door het witte haakje waarmee deze vasthangen los te klikken. Duw het witte haakje samen met de lamellen naar het midden. Daarna duwt u het witte haakje terug naar de kant, tot het klikt.


afnemen pvc lamel

Afnemen van lamellen
Hiervoor draait u de lamellen eerst met de ketting open. De lamel zit tussen een transparant knijpertje met aan één beentje een heel klein haakje. Steek een vinger tussen lamel en haakje en de lamel valt er uit. Gebruik een ladder zodat u ziet wat u doet.


oprollen textiel lamel

PVC altijd vlak
Leg pvc lamellen altijd vlak. Krommingen door het niet vlak leggen(bad), zijn onherstelbaar.

Textiellamellen oprollen
Om te bewaren lamellen oprollen zonder kreuken want die zijn onherstelbaar(niet strijken). Daarom nooit een elastiek of touw rond de lamellen draaien, beter een zakje.


afnemen rail

Rail afnemen
Altijd eerst lamellen afnemen. Aan de achterzijde van de rail zijn op regelmatige afstand, metalen lipjes. Dit zijn de uiteindes van de clips waarmee uw rail is vast geklikt. Duw met een houtje tegen het metalen lipje terwijl u met de andere hand de rail naar u toe trekt. Begin met de buitenste clips en laat de middelste clips als laatste. Afnemen van een lange rail is veiliger als u hulp krijgt om de rail op te vangen.


bevestiging clips op rail

Niet sluiten van lamellen
Wanneer bij het dichtkantelen van de lamellen met de bolletjesketting, niet alle lamellen sluiten moet u doortrekken aan de ketting. Laat u niet afschrikken door het ratelend geluid, dit is volkomen normaal. Doe dit aan de voor- en de achterkant van de ketting.