artdrape
• Openingsuren • Waarom artdrape? • Verticale lamelgordijnen • Andere producten     Jaloezies     Duettes     Velux     Rolgordijnen • Realisaties • Nieuw(s) HOME GASTENBOEK CONTACT Facebook vind ik leuk HIB_Logo Erkend ambacht

Jaloezies

35mm aan het plafond.

Maten en materialen
Jaloezies zijn verkrijgbaar in verschillende lamelbreedtes en materialen. Aluminium gelakte jaloezies zijn er in 25mm, 35mm, 50mm en 70mm. Houten en bamboo jaloezies zijn verkrijgbaar in 50mm en 65mm. Bij enkele modellen zijn Ral kleuren en een strakke gesloten bovenbak en onderlat te verkrijgen. Tegenwoordig wordt ook meer gekozen voor een mono-commando bediening, zonder optrekkoord en dus veiliger.


privacy waar nodig

Onderhoud
Horizontale jaloezies trekken geen stof aan maar vangen natuurlijk net zo veel stof als er op de vensterbank wekelijks ligt. Regelmatig afstoffen is dus de boodschap! Best met een droge doek of plumeau, type Swiffer is zeer effectief.


Jaloezie met spandraad op de glaslat

Zijgeleiding
Wij verkopen de meeste jaloezies (25mm) met spandraad. Door de beperkte breedte kan een horizontale jaloezie makkelijk in of op de glaslat van een raam worden geplaatst. De spandraad zorgt dat de jaloezie strak en evenwijdig met het raam hangt als deze open, op “kiep” staat. Voorkomt ook het slaan van de jaloezie tegen een open draaiende deur.


Zonder boren en schroeven

Zonder boren en schroeven
Als alternatief van de geschroefde versie met zijgeleiding, is er voor beperkte afmetingen een jaloezie die men kleeft op het glas van raam of deur. Bevestiging met kleefset op het glas, verhindert zijdelingse lichtinval, strakke boven en onderrail, deze zijn volledig afgesloten in aluminium. Schuiven met alu-greep zowel naar onder maar ook naar boven voor optimale privacy, bediening met draaiknop of kantelkoord. Geeft ook de mogelijkheid om enkel een gedeelte van het raam te bedekken, als zonwering.


Zonder ponsgaten

Zonder ponsgaten
Naast het bedienen met een ketting kan je ook kiezen om de ponsgaatjes aan de achter-zijde van de jaloezie te laten vallen. Zeker met donkere jaloezies geeft dit een rustgevend en meer verduisterend effect.


horizontale jaloezie pakkethoogte

Pakkethoogte
Vaak over het hoofd gezien is de pakkethoogte van de jaloezie. Hou er rekening mee dat in opgetrokken stand de jaloezie relatief wat ruimte inneemt, vooral met houten jaloezies wordt dit een dik pakket (+/- 25cm-50cm). Belangrijk voor het open draaien van ramen of deuren.